Den gode, den onde och den fule - ett hastighetstest
Hastighetstest av världens 100 största e-handelssajter
Laddninghastighet blir allt viktigare inom alla aspekter av Internet. SEO, UX och CRO är på sätt och vis beroende av en sajts hastighet. Se mitt senaste test på sajthastighet där jag jämför världens 100 största ehandels-sajter.
Mäter du hastighet på rätt sätt?
Hur du tolkar Google Pagespeed Insights
Google har sedan några år räknat en sajts laddningstid som en rankingfaktor. Här går jag igenom varför laddningstid är så viktigt för en sajt. Vi går igenom alla de viktiga mätverktygen i detalj och berättar om hur de fungerar, samt fördelar- och nackdelar med respektive verktyg. Du får också reda på vilka faktorer i GTMetric, Google PageSpeed och Pingdom som verkligen betyder något. Ifall Du är seriös med att få en snabb sida så är detta en given artikel att läsa!
Vi benchmarkar 20 stycken cache-pluggar för Wordpress
Vilken är den snabbaste cache-pluginen för WordPress?
Inom sökmotoroptimering och UX blir hastighet och laddtider en allt viktigare faktor. I och med Googles kommande update, den med öknamnet Mobilegeddon, har vi låtits förstå just hur viktigt mobilvänlighet är både för rankning och användare. Användarvänlighet kräver hastighet, varför användarvänlighet även det nu är sökmotoroptimering. Så, om nu detta är så viktigt, hur kan vi snabba upp våra sajter? Vi botaniserade bland de olika cache-pluggar som finns för Wordpress och valde ut 20 styck att testa.